Gudevica

Bulgarije

Bouw mee aan een centrum voor natuurbeleving in een afgelegen bergdorp

Gudevica is een klein dorpje met slechts een 20-tal inwoners in het zuiden van Bulgarije, midden in het prachtige Rodopegebergte, 6 uur rijden van de hoofdstad Sofia.

De organisatie Future Now wil het jeugdwerk in de regio stimuleren en de sociale banden in het dorp versterken. Door workshops en jongerenkampen te organiseren willen ze de kinderen kennis laten maken met het leven in de natuur.

15-30 jaar (excl. begeleiders)
Max. deelnemers: 25
1 - 3 weken
BG1940 Lena Van Landuyt Niet In Folders (1)

Vrijwilligerswerk

Je helpt mee aan de verdere opbouw en renovatie van een gemeenschapscentrum. In het verleden legden vrijwilligers al een terras en drainage aan, werkten ze in de kruidentuin, isoleerden ze de gebouwen en voerden ze kleine schilderwerken uit. Er wordt op een zo ecologisch mogelijke manier gebouwd, vb. met stenen, klei en stro. Je hebt geen technische voorkennis nodig, de mensen van het centrum helpen en ondersteunen je de hele reis.
Daarnaast zullen jullie ook kunnen helpen met het maken van artisanale hebbedingetjes, die nadien ten voordele van het centrum verkocht zullen worden.

De taken die je kan doen zijn dus heel divers! Bereid je voor op een verblijf midden in de natuur, ver weg van grote steden.

Vrije tijd

Als school kan je je vrijwilligersreis uitbreiden met enkele vrije dagen. Er zijn meerdere mogelijkheden, samen bekijken we welke activiteiten je wenst in te plannen.

  • De omgeving rond Gudevica is prachtig: een trekking door de bergen is dan ook sowieso een aanrader.
  • In de bergen kan je ook heel wat sporten beoefenen zoals speleologie en via ferrata...
  • Cultuur snuif je dan weer op tijdens een citytrip in de hoofdstad Sofia!

SDGs

Kwaliteitsonderwijs Industrie, innovatie en infrastructuur Duurzame steden en gemeenschappen Verantwoorde consumptie en productie Leven op het land Partnerschap om doelen te bereiken
BG1940 Fien Hex Niet In Folders (7)

Programma

Je werkt ongeveer 6u per dag en 5 dagen per week, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend kunnen uitstappen worden gepland.

Verblijf

Je verblijft op het project. Met de groep hebben jullie één of meerdere kamers met bedden ter beschikking. Wifi en gsm-ontvangst zijn beperkt.

Maaltijden

Het project voorziet in het eten voor de groep. De maaltijden zijn traditioneel, vegetarisch en overheerlijk!

Reisgegevens

Jullie reizen met het vliegtuig naar Sofia, van daar reizen jullie per bus verder naar het project. Afhankelijk van het programma kan een overnachting in Sofia voorzien worden, zodat jullie deze prachtige stad kunnen verkennen.

Prijs

  • Inbegrepen: vlucht heen en terug, accommodatie en eten, administratie en voorbereiding, verzekering, vrije tijd, transport
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, persoonlijke medicatie en inentingen, maaltijden tijdens de vrije tijd

Voorbereiding

Na inschrijving organiseert Bouworde een infoavond voor deelnemers en ouders.

 

 


Terug naar boven