Rušinov

Tsjechië

Leef en werk mee in een gemeenschap voor mensen met en zonder beperking

Benediktus is een plek waar mensen met een zonder beperking samenleven en -werken. Zo wil de organisatie tonen dat mensen met een beperking ook een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Daarnaast vinden er tal van culturele evenementen plaats.

Je helpt er bij het schilderen van de kamers, gaat aan de slag in de tuin (hout verzamelen, composthoop maken, bloemen planten, …) én organiseert en/of begeleidt ook activiteiten voor de bewoners.

Intussen is een wandeltocht in het prachtige nabijgelegen natuurgebied een must en is ook een citytrip naar een van de historische steden Praag of Brno een aanrader. En wie weet verrast de huisband (waarin mensen met en zonder beperking muziek maken) je wel met een optreden!

15-30 jaar (excl. begeleiders)
Max. deelnemers: 15
1 - 2 weken
CZ2200 Janne Heylen (2)

Vrijwilligerswerk

Dit zal een combinatie zijn van technische en sociale taken, zo worden jullie ook betrokken bij hun missie.

Vrije tijd

Als school kan je je vrijwilligersreis uitbreiden met enkele vrije dagen. Er zijn meerdere mogelijkheden, samen bekijken we welke activiteiten je wenst in te plannen.

  • Een wandeltocht door de prachtige natuur
  • Een citytrip naar de steden Praag of Brno
  • De huisband van het project zal zeker ook een optreden geven aan de vrijwilligers.

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Eerlijk werk en economische groei Industrie, innovatie en infrastructuur Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
20211014 153943

Programma

Je werkt ongeveer 6u per dag en 5 dagen per week, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend kunnen uitstappen worden gepland.

Verblijf

Jullie verblijven in een grote zaal met aansluitend douche, WC en een zeer klein keukentje. De begeleiders kunnen apart slapen. Slaapzak en matje moet je zelf meebrengen.

Maaltijden

Het project voorziet 3 maaltijden per dag. Er wordt gevraagd om te helpen bij het bereiden van de maaltijden. Jullie eten samen met de bewoners.

Reisgegevens

Standaard gaan we met het openbaar vervoer naar Tsjechië. Dat is een lange rit.

Mogelijke reisroute:

Met de trein van Brussel naar Praag. Van Praag neem je nog de bus verder naar Golcuv Jenikov. Daar worden jullie opgehaald door het project. De terugkeer is gelijkaardig.

Prijs

  • Inbegrepen: vluchten, treinen en bussen heen en terug, accommodatie en eten, administratie en voorbereiding, verzekering, vrije tijd, transport
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, persoonlijke medicatie en inentingen, maaltijden tijdens de vrije tijd

Voorbereiding

Na inschrijving organiseert Bouworde een infoavond voor deelnemers en ouders.


Terug naar boven