Reglement foto- en filmpjeswedstrijd

Organisator

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Bouworde vzw, Diestsesteenweg 49, 3010 Kessel-Lo

Wie kan deelnemen?

Elke vrijwilliger die in 2024 op vrijwilligersreis trekt, mag foto's of filmpjes insturen.

Deelnemen kan dit jaar binnen volgende categorieën:

 1. De beste foto - publieksprijs
  Voor de publieksprijs maakt de jury een selectie binnen de inzendingen voor beste foto. Deze geselecteerde foto's dingen dan in onze Instagramwedstrijd (november) naar de meeste stemmen van het publiek.
 2. Lievelingsfoto van de jury
 3. Het beste filmpje (jurykeuze)
 4. tag & win actie (jurykeuze)

Deelnemen?

 • Elke vrijwilliger die in 2024 op vrijwilligersreis trekt, mag foto's of filmpjes insturen.
 • Je zendt maximum 5 foto's en/of 1 filmpje in
 • Je zendt enkel de originele foto in (geen download van Facebook of Instagram screenshots), liefst met een hoge resolutie (300 dpi of min. 1MB/foto)
 • Je zendt enkel beelden in die je zelf maakte. Je bent m.a.w. zelf de auteur van de foto of het filmpje dat je inzendt. Het is dus niet toegestaan materiaal van derden in te sturen.
 • Alle beeldmateriaal getuigt van voldoende respect tegenover de natuur, de gemeenschap en de lokale bevolking.
 • Wat de filmpjeswedstrijd betreft, komen enkel gemonteerde filmpjes (max. 3 minuten) in aanmerking, zowel verticaal (portrait) als horizontaal (landscape). Fotofilmpjes komen niet in aanmerking.
 • Foto's en filmpjes inzenden kan tot dinsdag 15/10/2024 (om 12u)

Jury

De jury bestaat uit Bouwordemedewerkers. Zij selecteren de winnaars in  categorieën 2 t.e.m. 4 en maken binnen de inzendingen voor beste foto een preselectie van foto's die deel kunnen nemen aan de publiekswedstrijd.

De beslissing van de jury is ontegensprekelijk en kan niet worden betwist.

De winnaar van de publieksprijs is de foto die de meeste stemmen weet te halen tijdens de Instagramwedstrijd.

En verder...

Het ingezonden materiaal kan door Bouworde vzw gebruikt worden voor publicaties en promotiedoeleinden, zowel online als offline, zonder dat er hiervoor enige vergoeding verschuldigd is.

Door zijn/haar inzending verklaart de deelnemer aan de wedstrijd dat de personen die op de foto's of in het filmpje voorkomen geen bezwaar hebben tegen publicatie en dat het afgebeelde materiaal (monumenten, kunstwerken...) niet auteursrechtelijk beschermd is.

Bouworde behoudt zich het recht voor bepaalde voorzieningen in het reglement aan te passen. Afzonderlijke mededelingen van Bouworde in verband met deze wedstrijd gelden als onderdeel van het reglement. Bouworde kan niet verantwoordelijk worden gesteld indien door buiten haar wil optredende oorzaken de wedstrijd zou worden onderbroken of afgelast.


Terug naar boven