Reglement foto- en filmpjeswedstrijd

Organisator

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Bouworde vzw, Diestsesteenweg 49, 3010 Kessel-Lo

Wie kan deelnemen?

Elke vrijwilliger die in 2023 op vrijwilligersreis trekt, mag foto's of filmpjes insturen.

Deelnemen kan dit jaar binnen 5 categorieën:

 1. De beste foto
 2. Het mooiste filmpje
 3. De tofste foto op Instagram
 4. Voor de publieksprijs maakt de jury een selectie binnen de inzendingen voor beste foto. Deze geselecteerde foto's dingen dan in onze Facebookwedstrijd (begin november) naar de meeste stemmen van het publiek.
 5. De tofste reel of tiktok trakteren we in 2024 op een dagticket Pukkelpop! Tag ons @bouworde.vzw (IG) of @bouwordevzw (tiktok) en win!

Deelnemen?

 • Elke vrijwilliger die in 2023 op vrijwilligersreis trekt, mag foto's of filmpjes insturen.
 • Je zendt maximum 5 foto's en/of 1 filmpje in
 • Je zendt enkel de originele foto in (geen download van Facebook of Instagram screenshots), liefst met een hoge resolutie (300 dpi of min. 1MB/foto)
 • Je zendt enkel beelden in die je zelf maakte. Je bent m.a.w. zelf de auteur van de foto of het filmpje dat je inzendt.
 • Filters of (Instagram) effecten zijn niet toegelaten en ook zwart-wit foto's kan je niet inzenden.
 • Wat de filmpjeswedstrijd betreft, komen enkel gemonteerde filmpjes (max. 3 minuten) in aanmerking. Fotofilmpjes komen niet in aanmerking.
 • Enkel reels of tiktoks waarin Bouworde getagd wordt, komen in aanmerking.
 • Foto's en filmpjes inzenden kan tot vrijdag 13/10 (om 12u)

De deelnemer van de wedstrijd is ook de maker van de foto. Het is dus niet toegestaan materiaal van derden in te sturen. Alle beeldmateriaal getuigt van voldoende respect tegenover de natuur, de gemeenschap en de lokale bevolking.

Jury

De jury bestaat uit Bouwordemedewerkers. Zij selecteren de winnaars in bovengenoemde categorieën en maken binnen de eerste drie categorieën een preselectie van foto's die deel kunnen nemen aan de publiekswedstrijd (in november via de Bouworde Facebookpagina).

De beslissing van de jury is ontegensprekelijk en er wordt niet gecommuniceerd over de uitslag (kan niet betwist worden).

De winnaar van de publieksprijs is de foto die de meeste stemmen ('likes') weet te halen tijdens de Facebookwedstrijd.

En verder...

Het ingezonden materiaal kan door Bouworde vzw gebruikt worden voor publicaties en promotiedoeleinden, zowel online als offline, zonder dat er hiervoor enige vergoeding verschuldigd is. Door zijn/haar inzending verklaart de deelnemer aan de wedstrijd dat de personen die op de foto's of in het filmpje voorkomen geen bezwaar hebben tegen publicatie en dat het afgebeelde materiaal (monumenten, kunstwerken...) niet auteursrechtelijk beschermd is.

Bouworde behoudt zich het recht voor bepaalde voorzieningen in het reglement aan te passen. Afzonderlijke mededelingen van Bouworde in verband met deze wedstrijd gelden als onderdeel van het reglement. Bouworde kan niet verantwoordelijk worden gesteld indien door buiten haar wil optredende oorzaken de wedstrijd zou worden onderbroken of afgelast.


Terug naar boven