Voorjaarskampen 2025: vrijwilligerswerk met impact in Marokko, Portugal, Tanzania, Nepal of België!

19 september 2024

Ben je klaar voor een unieke ervaring als vrijwilliger komend voorjaar?

Ontdek de 5 eerste vrijwilligersbestemmingen van 2025! Kies uit projecten in Marokko, Portugal, Tanzania, Nepal of eigen land en maak een verschil.

Kiezen is verliezen… Bouworde helpt je op weg en verzamelde telkens 3 goede redenen om voor vrijwilligerswerk in een van volgende vrijwilligersbestemmingen te kiezen in 2025.

Vrijwilligerswerk Marokko Voorjaar (3)

Kiezen voor vrijwilligerswerk in Marokko?

Da’s een goed idee en wel hierom:

  1. Steun straatkinderen: Je werkt in Centre Alhi, een centrum voor straatkinderen dat aan renovatie toe is. Jouw hulp als vrijwilliger helpt straatkinderen in een veilige omgeving te groeien en leren. Zo heeft jouw vrijwilligerswerk een directe impact op hun leven.
  2. Interculturele uitwisseling: Door het nauwe contact met de Marokkaanse bevolking krijg je ook de kans om interculturele ervaringen op te doen.
  3. Verblijf in een historische stad: Je werkt en verblijft in Taroudant, het "kleine Marrakech". Verdwaal in de soeks, ontdek de historische straatjes en pleintjes en proef van de authentieke Marokkaanse sfeer en cultuur.

Bonus: Wie op zoek is naar langdurig vrijwilligerswerk kan zich ook voor 2 maanden aanmelden voor dit topproject.

01/02 tot 08/02/2025 – Marokko in lesvrije week
22/04 tot 22/06 – Marokko - Langdurig vrijwilligerswerk

vrijwilligerswerk België voorjaar 2025

België boven? - Ga voor vrijwilligerswerk dicht bij huis!

Een vrijwilligersreis in eigen land? Da's géén gek idee want:

  1. Maximum aan impact! Je beperkt je reistijd en kiest dus voor maximum impact tijdens je verblijf dicht bij huis.
  2. Je maakt het verschil voor kinderen op de vlucht. Tijdens de eerste week van de paasvakantie bezorg je de kinderen van het opvangcentrum voor vluchtelingen in Overpelt een super-mega-fabutastische vakantie vol sport en spel!
  3. Ontsnap in de natuur. Zoek de natuur op en kom volledig tot rust op het prachtige domein van het ecologische opleidingscentrum in Orval.

07/04 tot 11/04 - vrijwilligerswerk opvangcentrum Overpelt
13/04 tot 21/04 - ecologisch vrijwilligerswerk in Orval

Vrijwilligerswerk In Portugal Voorjaar (2)

Ga jij voor vrijwilligerswerk in Portugal komend voorjaar?

Onze 3 redenen om voor een vrijwilligersreis naar dit project te kiezen:

  1. Hét project voor dierenvrienden: Wil je via vrijwilligerswerk het dierenwelzijn verbeteren? Dan is dit project écht iets voor jou: Je helpt in het Bianca dierenasiel, waar meer dan 300 honden en 100 katten verblijven. Je verzorgt de dieren, speelt met hen en draagt zo bij aan de training en socialisatie. Zo vergroot je hun kans op adoptie!
  2. Beachlife: Je werkt in Sesimbra, een charmant Portugees visserstadje en verblijft op een steenworp van het strand.  
  3. Lissabon op een boogscheut -  Pik een dagje in de Portugese hoofdstad mee en maak je vrijwilligersreis compleet.

01/02/2025 tot 07/02/2025 – Portugal tijdens lesvrije week

Vrijwilligerswerk Tanzania Voorjaar 4

Vrijwilligerswerk in zonnig Tanzania?

Een topkeuze want:

  1. Langdurige vrijwilligersreis: Kies bewust voor deze langdurige vrijwilligersreis. Dompel jezelf gedurende twee maanden onder in de lokale cultuur en gewoontes en realiseer zo meer impact.
  2. Impact op onderwijs: Je helpt er, in samenwerking met Nakupenda Tanzania, om via het opknappen van schooltjes en het ondersteunen tijdens Engelse les, het onderwijs in de regio te versterken.
  3. Afrikaanse natuur op haar best: Tijdens je vrije tijd spot je dieren in de Ngorongorokrater of het ondiepe Manyarameer. Ook een wandeling rond de Kilimanjaro en/of een bezoek aan paradijseiland Zanzibar zijn meer dan de moeite waard!

Bonus: je verblijft per 4 in een gastgezin waardoor je echt ondergedompeld wordt in de dagdagelijkse gebruiken en gewoontes.

29/03 tot 29/05 – Langdurig vrijwilligerswerk Tanzania 

Vrijwilligerswerk Nepal Voorjaar (1)

Als vrijwilliger naar mythisch Nepal?

Een topidee dit voorjaar omdat:

  1. Impact op welzijn via vrijwilligerswerk: Je bouwt in Fakhel als vrijwilliger mee aan de bouw van een nieuwe gezondheidspost en hebt zo een positieve impact op het welzijn en de gezondheid van de mensen in deze prachtige regio.
  2. Totale onderdompeling: Je werkt en verblijft in een afgelegen bergdorp in het hart van Nepal. Daardoor dompel je je volledig onder in de plaatselijke levensstijl.
  3. Optionele trektocht. Kies optioneel voor een extra trektoch aansluitend op je vrijwilligersreis. Je blijft dan 10 dagen langer in dit mythische land om de witte bergen, oude kloosters en tempels te ontdekken.

01/04 tot 22/04 – Vrijwilligersreis Nepal

Waarom vrijwilligen komend voorjaar?

Bij Bouworde staan persoonlijke groei en interculturele uitwisseling centraal. Je ontdekt nieuwe landen, gebruiken en gewoontes en hebt via vrijwilligerswerk in groep een positieve impact op lokale gemeenschappen.

Klaar om mee het verschil te maken komend voorjaar? Check alle mogelijkheden en schrijf je nu in!


Terug naar boven