12 redenen om dit jaar als vrijwilliger naar Azië te reizen

18 januari 2020

Tussen april en oktober organiseren we maar liefst 24 uiteenlopende vrijwilligersreizen naar 9 boeiende landen in ’s werelds grootste continent. Redenen te over om dit jaar als vrijwilliger aan de slag te gaan in dit betoverende werelddeel. Een selectie!

Azië is ook een aanrader voor onervaren vrijwilligers

 • Nog nooit in Azië geweest? Dan is Sri Lanka een aanrader als 'instapbestemming'. In Morawaka verblijft je dicht bij het project in een mooie lodge en het project organiseert de uitstappen voor jullie.
 • Ook het project in Baturraden (Indonesië) is erg laagdrempelig. Het is een oase van rust op het drukke Java-eiland. Je wordt door onze contactpersoon Santos opgehaald aan de luchthaven en hij zorgt supergoed voor jullie. Extraatje: hij spreekt een beetje Nederlands.
 • Ook ons tweede project in Sri LankaAndigama, is een aanrader voor onervaren vrijwilligers. Je wordt opgehaald aan de luchthaven, je blijft 2 weken op het project en de laatste week ga je een week op rondtour met een privé-busje. Zo ontdek je cultuur (heel wat mooie tempels te bezichtigen, alsook de leeuwenrots), natuur (een safari in een nationaal park) en geniet je tot slot van wat strandvakantie.

Veggie walhalla

 • Voor vegetariërs is Azië een droombestemming. De meeste projecten houden hier probleemloos rekening mee en ook op restaurant staat altijd wel een smakelijke vegetarische maaltijd op het menu.
12 Redenen Om Dit Jaar Als Vrijwilliger Naar Azië Te Reizen (1)

12 Redenen Om Dit Jaar Als Vrijwilliger Naar Azië Te Reizen (2)

Verkort je UNESCO bucketlist

 • Bezoek Ankor Wat. Dit grootste religieuze monument ter wereld, is een absolute aanrader (UNESCO werelderfgoed) als je in Cambodja bent en het ligt op slechts een boogscheut van ons vrijwilligersproject in Kro Bei Riel.
 • Baturraden (Indonesië) ligt vlak bij Yogyakarta. Een bezoek aan het boeddhistisch heiligdom Borobudur staat voor iedere groep op het programma
 • In Sri Lanka is een uitstap naar Sigiriya (Leeuwenrots), een paleizencomplex boven op een rots dat zo’n 1600 jaar geleden gebouwd werd, een must!

Get local!

 • Nergens sta je zo dicht bij de lokale bevolking als in Pharpu, een Nepalees bergdorp waar je als vrijwilliger bouwt aan een schooltje. Je werkt en leeft tussen de Nepali.
 • Op het eiland Lombok, in Indonesië, werk je, woon je en leef je samen met de mensen ter plaatse. Gastvrijheid dragen ze hier hoog in het vaandel.
 • In SukarajaIndonesië, verblijf je bij een gastgezin. Werken doe je samen met de bevolking en ook de kinderen komen geregeld helpen.

Raak geïnspireerd

 • Ontdek de verschillende godsdiensten: het boeddhisme in zowel Thailand, CambodjaSri Lanka en Vietnam; het hindoeïsme in Nepal en India en de islam in Indonesië en Kirgizië.

Je ervaart een andere cultuur vanuit een nieuwe invalshoek

 • Ga in Indonesië (Sukaraja) bijvoorbeeld aan de slag in een islamitisch schooltje en laat je onderdompelen in een ander onderwijssysteem

Leer een extra skill!

 • In de Filipijnen leer je bouwen met bamboe en zet je deze skill nadien in op verschillende plekken. Zo ontdek je al vrijwilligend het land.
12 Redenen Om Dit Jaar Als Vrijwilliger Naar Azië Te Reizen (3)

Maak het verschil voor de allerarmsten

 • Ons nieuwe project in India richt zicht op de paria’s of allerarmsten van de Indische kastenmaatschappij. Via de bouw van een crèche maak je écht het verschil voor ouders die anders noodgedwongen thuis moeten blijven. Check alvast het eerste verslagje van collega Barbara. Zij is er momenteel op bezoek!

Bangkok!

 • De ‘hoofdstad van Zuidoost Azië’ combineert prachtige tempels met drijvende marktjes en heerlijke streetfood. Kies je voor ons gloednieuwe vrijwilligersproject in Thailand? Dan land je hier!

Puur natuur

 • Van de groene theeplantages & luipaarden in Sri Lanka, indrukwekkende vulkanen in Indonesiësurfstranden in de Filipijnen over de machtige witte bergen van Nepal, duizenden eilandjes in de Ha Longbaai van Vietnam tot het onbekende bergachtige Kirgizië, ... hier ervaar je de meest gevarieerde natuur op z’n puurst!
12 Redenen Om Dit Jaar Als Vrijwilliger Naar Azië Te Reizen (4)

12 Redenen Om Dit Jaar Als Vrijwilliger Naar Azië Te Reizen (5)

'Trek' erop uit – breid je vrijwilligersreis uit

 • Kies je voor een vrijwilligersreis naar Nepal? Dan breid je je reis optioneel uit met een 10-daagse trekking in het Mustanggebied achter de Annapurna bergketen. Je hebt er een spectaculair uitzicht over de mythische witte bergen van het land.

Culinair paradijs

 • Curry’s, curry’s en nog eens curry’s! Zo lekker at je ze nog nooit! Tip: Vraag wel om het niet te straf te maken, want Aziaten eten doorgaans heel pikant.
 • Proef Durian pancakes in IndonesiëAmok (vis gestoomd in curry en kokosmelk) in Cambodjasamosa’s in India en Nepal, ... en je ontdekt dat Azië veel meer is dan enkel rijst!
 • Thailand, India, Vietnam en Indonesië. Deze vier landen worden tot de top 10 van beste culinaire bestemmingen (ter wereld) gerekend.
12 Redenen Om Dit Jaar Als Vrijwilliger Naar Azië Te Reizen (6)

12 Redenen Om Dit Jaar Als Vrijwilliger Naar Azië Te Reizen (7)

Terug naar boven