Activiteiten organiseren voor kinderen en jongeren met een beperking
De organisatie St.-Panteleimon Home for Children and Juveniles with Mental Retardation (HCJMR) zet zich in Pravets en omgeving in voor kinderen en jongeren met een mentale beperking. Zo hebben ze verschillende opvangtehuizen en is er een activiteitencentrum. In het activiteitencentrum worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor een 30-tal kinderen en jongeren met een mentale beperking. De kinderen en jongeren zijn van 7 tot 35 jaar oud.
Voor het organiseren en begeleiden van ontspannende activiteiten in het centrum kunnen ze de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Vrijwilligers kunnen sportactiviteiten, spelletjes, knutselactiviteiten … op maat van de deelnemers uitwerken. Ook snoezelen of samen gaan wandelen behoren tot de mogelijkheid. Daarnaast kan er ook gevraagd worden om een handje toe te steken bij de algemene werking van het activiteitencentrum.
Voor dit kamp hoef je geen extra fondsen te werven. Enkel als je ook graag technisch werk uitvoert, is het nodig om fondsen in te zamelen. Dit omdat het project niet over voldoende eigen middelen beschikt. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.
Hoe?
Het is aan de groep zelf om fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht...). Hoe meer middelen je namelijk hebt, hoe meer je ter plaatse kan doen.
Waarvoor?
De opbrengst van jullie fondsenwervingsacties gaat naar het project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van (bouw)materialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.
Hoeveel?
Het exacte bedrag dat nodig is, hangt o.a. af van het project en het werk dat jullie gaan doen. Bij het kampvoorstel wordt ook de nodige fondsenwerving meegedeeld.
Ter info
Voor alle ingezamelde extra fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers...), dekt waar mogelijk bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.
Je werkt ongeveer 6u per dag en 5 dagen per week, ’s avonds is er tijd voor ontspanning. In het weekend kunnen uitstappen worden gepland.
Vrijwilligers verblijven vlakbij het activiteitencentrum, in een appartement. Er zijn bedden aanwezig, maar er wordt gevraagd om zelf een slaapzak mee te brengen.
Vrijwilligers koken zelf hun maaltijden, de ingrediënten worden voor hen aangekocht.
Jullie vliegen naar Sofia. Daar worden jullie opgehaald door het project.
Je Belgische ID-kaart volstaat om naar Bulgarije te reizen.
Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties.