Waarom Bouworde

10 redenen om voor Bouworde te kiezen

MA1846 Cato Ponnet (2)

1. Een unieke inleefreis

Op bouwkamp gaan, is je horizon verbreden. Je komt terecht op niet-toeristische locaties waar je enkele weken intensief samenleeft met de lokale bevolking en je handen uit de mouwen steekt. Daarbij logeer je niet in hotels, maar wel op het project. Je leert een land en cultuur zo op een andere manier kennen!

MA2202 Evelien Kerremans (3)

2. In groep

Al onze vrijwilligersreizen zijn groepsreizen. Je vrijwilligt en reist in een kleine groep met gelijkgestemden.

SN2231 Hanne Maenhout (5)

3. Met en voor de lokale bevolking

De projecten die we ondersteunen zijn lokaal en op initiatief van de gemeenschap. Op vele projecten werk je ook samen met de locals.

Image00077

4. Vrije tijd om het land te ontdekken

Naast het vrijwilligerswerk krijg je vrije tijd om het land te ontdekken. Bij de reizen voor 18-30-jarigen plan je die uitstappen in samenspraak met je groepsgenoten en met de hulp van de lokale projectverantwoordelijke. Voor onze reizen voor 15-18-jarigen en 18-25-jarigen werkten wij in samenspraak met de lokale projectverantwoordelijke al een vrijetijdsprogramma uit.

GR2240 Paulien Van Luijk (2)

5. Duidelijke prijs

We gaan voor een all-in prijs, zo kom je niet voor verrassingen te staan. We proberen onze prijzen steeds zo laag mogelijk te houden. Daarbij maken de reiskosten het grootste deel van de totale kostprijs uit. Je vervoer (vlucht/trein) en verblijf zijn inbegrepen. Wie deelneemt aan een kamp voor 18-30-jarigen moet enkel de uitgaven voor de vrije tijd ter plaatse nog betalen. Bij de vrijwilligersreizen voor 15-18 en 18-25-jarigen is de vrije tijd wél al opgenomen in de deelnamekost.

AL2230

6. Ondersteuning tijdens je reis

Bij Bouworde volgt een medewerker de administratieve en inhoudelijke voorbereiding van je kamp op. Ter plaatse is er een lokale verantwoordelijke die je ondersteunt tijdens het vrijwilligerswerk en de vrije tijd. Bovendien gaan er bij elke reis één of meerdere begeleiders mee die gevormd worden door Bouworde. Je staat er niet alleen voor!

Emma Van Gucht NP1902 (22)

7. Meer dan 70 jaar ervaring

Bouworde werd opgericht in 1953. In al die jaren hebben we heel wat kennis en ervaring opgedaan en duurzame samenwerkingen opgebouwd met onze projecten.

GM1900 (6)

8. Verzekering

Een reisbijstandsverzekering is steeds inbegrepen in je deelnemersprijs. Bij ziekte, ongeval of annulering volgt een Bouwordemedewerker ook voor jou het verzekeringsdossier op. Tijdens je reis is Bouworde 7 dagen op 7, 24 u op 24u beschikbaar voor je.

IMG 20230318 101448

9. Voorbereidende vorming

Enkele weken voor je vertrek organiseren we een kennismaking- en voorbereidingsdag. Daar leer je je groep kennen en krijg je land- en projectinfo. Daarnaast voorzien we heel wat leuke workshops die aansluiten bij jouw reis.

Britt Paquay EE1902 (8)

10. Duurzaam reizen

Voor elke deelnemer die met het vliegtuig reist stort Bouworde €5 (Europa) of €10 (buiten-Europa) in een fonds om bomen aan te planten. Ter plaatse werken we met lokale organisaties samen. Door meerdere jaren dezelfde projecten te ondersteunen, bouwen we aan duurzaam vrijwilligerswerk. Meer details over ons duurzaamheidsbeleid vind je hier


Terug naar boven