Fondsenwerving vanuit je eigen kot? Zo doe je dat!

21 april 2020

Ga jij deze zomer op vrijwilligersreis en zit je met je handen in je haar om in Corona-tijd fondsen te werven voor je project? Hier zijn enkele tips om vanuit je eigen kot aan de slag te gaan. Met het ingezamelde geld kan je project het nodige materiaal (werkmateriaal, verzorgingsmateriaal, sport-en spelmateriaal, ...) aankopen. Zeker nu Corona onze wereld beheerst, zijn deze fondsen extra welkom!

1. Ontdek Trooper

Maak een pagina aan voor jouw bouwkamp op Trooper,  een tool waarmee je online shopt én intussen een extra centje verdient voor jouw vereniging of project. Registreer je bouwkamp en roep al je vrienden, familie, kennissen, ... op om via de Trooper-link naar webshops zoals bol.com, CoolBlue en MediaMarkt, ... te surfen. Bij elke aankoop gaat er een klein percentage naar jouw project zonder dat het de koper een cent extra kost. Win-Win dus!

Fondsenwerving Vanuit Je Eigen Kot Zo Doe Je Dat (1)

2. Hou een old-school koekjes/cake/taartenbak

Hou je van bakken? Dan kan je nog steeds jouw huisgemaaktegebakjes verkopen! Steek een briefje in de bus van je buren waarop ze een bestelling kunnen plaatsen, nadien lever jij deze aan huis. Je verwent niet enkel je buren maar bent zelf ook weer enkele uren van de quarantaine bezig én je zamelt een extra centje in voor jouw vrijwilligersreis.

3. Leve homemade!

Heb je geen kooktalent? Niet getreurd! Je kan ook sieraden of zeepjes of ... verkopen. Maak zelf een zeepje met ingrediënten die je thuis hebt of online kan vinden of creëer je eigen collectie sieraden. Nadien kan je deze via sociale media verkopen en Corona-proof opsturen.

Fondsenwerving Vanuit Je Eigen Kot Zo Doe Je Dat (2)

4. Verkoop je talent!

Schrijf je graag gedichtjes, heb je een tekentalent of ben je eerder fan van sporten? Dan kan je misschien een persoonlijk gedicht, kunstwerk of online sportles verkopen/veilen tegen een vrije bijdrage. Een mix van plezier en bijverdienen? Oh yes!

5. Crowdsourcing

Je hebt het op Facebook misschien wel al gemerkt, één van je vrienden is jarig en doet een oproep om geld in te zamelen voor een goed doel. Crowdsourcing is een manier om online geld in te zamelen. Je kan dit via Facebook doen maar bijvoorbeeld ook via GoFundMe. Ook voor jouw bouwkamp kan je geld inzamelen door jouw vriendengroep aan te zetten om een bijdrage te leveren.

*Hou er wel rekening mee dat deze giften niet fiscaal aftrekbaar zijn.

6. Loop challenge

Voor elke ingezamelde euro loop jij 1 km in jouw buurt! Hopelijk loop je binnenkort een marathon ;). Als de giften te veel kilometers opleveren kan je natuurlijk altijd voor fietsen kiezen.

7. Maak je mondmasker

Ben jij een kei met je naaimachine? Surf naarmaakjemondmasker.be en ga aan de slag met het door de overheid goedgekeurde patroon en verkoop mondmaskers ten voordele van jouw vrijwilligersproject. Win-Win, toch?!

Zorg jij ineens ook voor wat kleur in deze vreemde periode?

Fondsenwerving Vanuit Je Eigen Kot Zo Doe Je Dat (3)

8. Dien een subsidieaanvraag in bij jouw gemeente/stad

Vele steden en gemeenten beschikken over fondsen voor het goede doel. Om aanspraak te maken op subsidies moet je meestal een dossier voorleggen over jouw project. Dit kan in één klap een mooi subsidiebedrag opleveren. Ga dus zeker na wat de mogelijkheden zijn in jouw gemeente of stad.

Lees meer in deze Tips&Tricks.

9. Verkoop je oude kledij

Deze quarantaine is de perfecte gelegenheid voor een lenteschoonmaak. Leeg je kleerkast en verkoop je oude kleren via Vinted of tweedehands.be. Hiermee zorg je voor een extra centje en wat meer plek in je kast voor jouw Bouworde T-shirt.

10. Wedstrijd-tijd

Daag samen met je kampgenoten je familie, vrienden, kennissen, ... uit! Ontvangen jullie 15 giften of bereiken jullie de kaap van een vooropgesteld bedrag? Dan trakteren jullie (elk vanuit zijn/haar eigen kot) hen op een huiskamerconcert!

11. Doe een gift via het Steunfonds

Giften via het Steunfonds zijn fiscaal aftrekbaar voor kampen buiten Europa en voor de Europese kampen van Albanië, Bosnië-Herzegovina en Georgië. Interessant voor nonkel Jan of tante Griet maar ook voor de bakker om de hoek die jouw project wenst te steunen! Ontdek de voorwaarden in dit Tips&Tricks document.

Fondsenwerving Vanuit Je Eigen Kot Zo Doe Je Dat (4)

Veel inzamelplezier vanuit je luie zetel!


Terug naar boven