10 manieren om de COVID-19 quarantaine (nuttig) door te komen

30 maart 2020

Ook in deze quarantaineperiode telt een dag 24 uur. Vind jij het moeilijk om deze uren nuttig door te komen? Dan kan deze blogpost je zeker helpen!

1. Hou een online-reünie

Ben je vorig jaar met Bouworde op vrijwilligersreis geweest en spendeer je het merendeel van deze quarantaine dagen wegdromend over die mooie reis? Dan is een online-reünie met je groepsgenoten dé perfecte bezigheid op één van deze zonnige quarantaine dagen. Via Kahoot kan je in groep samen een spel of quiz spelen en gewoon gezellig (virtueel) samenzijn.

10 Manieren Om De COVID 19 Quarantaine (Nuttig) Door Te Komen (1)

2. ¿Dónde está el baño?

Heb je deze zomer een vrijwilligersreis gepland? Dan is dit het uitgelezen moment om de taal van dat land te leren. Want wat is er leuker dan een plaatselijke ober omverblazen met jouw talenkennis? Op alle bouwkampen, maar zeker op de sociale, is het extra leuk om met de plaatselijke bevolking te kunnen communiceren. Via de applicatie of website van duolingo kan je heel gemakkelijk en op een speelse manier een nieuwe taal aanleren. We wensen je alvast veel leerplezier of divertimento de aprendizagem.

3. Duik in een boek

Heb je net zoals velen een kleine overdaad aan schermen voor je neus? Duik dan in een boek! Verdiep je via 'Ons huis staat in brand' in het leven van klimaatactiviste Greta Thunberg, duik onder in de berberwereld in '10 op een Ezel' een spreekwoordenboek van Marokkaans-Nederlands schrijver Mohammed Benzakour of ga met 'De duivelsverzen' (Salman Rushdie – inda) voor een echte literaire klassieker. Zo dompel je je alvast volledig onder in de sfeer van jouw bouwkampland en/of haar literatuurgeschiedenis.

4. Tutorial-tijd

Ben je ingeschreven voor een bouwkamp en sta je te springen om de handen uit de mouwen te steken? Dan kan je van thuis uit alvast je skills bijschaven. Al wat je nodig hebt is een goede Tutorial! Zo leer je online je eigen kopje snijden uit hout, bouw je in no time een basic houten krukje of ontdek je hoe je een plastic fles een tweede leven kan geven. Wedden dat jouw vers vergaarde kennis nog van pas zal komen!?

10 Manieren Om De COVID 19 Quarantaine (Nuttig) Door Te Komen (2)

5. Daag jezelf culinair uit

Of het nu een technisch, sociaal of ecologisch kamp is, van werken krijg je honger! Leer iets nieuws koken en pak deze zomer uit met jouw nieuwe keukenskills. Zorg er elke kampdag voor dat jij en je groep iets lekkers te eten hebben en word de held van de groep.  Op het YouTube-kanaal van Tasty vind je duizenden recepten. Koken met slechts 3 ingrediënten? Dat kan jij!

6. Maak een wandeling & dagdroom

Probeer af en toe (als je de kans hebt) om even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Je zal je direct beter voelen en erna word je weer je productieve zelve. Sluit tijdens het wandelen even je ogen en met een klein beetje fantasie voelt het aan alsof je door de Togolese natuur dwaalt. Een mini-vakantie in je eigen wijk dus! (Hou wel goed rekening met de maatregelen die de overheid oplegt.)

10 Manieren Om De COVID 19 Quarantaine (Nuttig) Door Te Komen (3)

7. Begin aan een bullet journal

Haal je meest creatieve kant naar boven en begin een bullet journal. Schrijven, droedelen of schilderen, het maakt allemaal niet uit! Sta gewoon even stil bij alle gekheid die 2020 al gebracht heeft en documenteer het in je blanco notitieboekje. Een wereldwijde pandemie maak je (hopelijk) niet elk decennium mee.

8. Sport!

Ontspan even door je hartslag te doen stijgen. Volg een live online sportles! Yoga, een basketbaltraining of een cardioworkout? Je kan het allemaal live volgen vanuit -euh- je 'luie' zetel. Zet je favoriete nummer op en sporten maar. Door elke dag een halfuurtje te sporten geraak jij tegen de zomer in topconditie. Zo ben je op bouwkamp niet te stoppen!

9. Maak zelf een zomeroutfit

Met deze extra tijd kan je een nieuwe creatieve kant van jezelf ontdekken door zelf een zomeroutfit te ontwerpen. Of ontdek hoe je je BouwordeT-shirt een alternatief leven kan geven als tas! Pinterest staat boordevol tips om de zomer stijlvol (én duurzaam) in te gaan.

10 Manieren Om De COVID 19 Quarantaine (Nuttig) Door Te Komen (4)

10. Verken je project via Google Street View

Ben je al ingeschreven voor een vrijwilligersreis? Verken je reisbestemming dan via Google Street View. Wie weet ontdek jij wel al een leuk cafeetje of restaurant in de buurt of doe je inspiratie op voor een gezamenlijke weekendactiviteit! Zo gids jij je groep binnenkort misschien doorheen de streek.

10 Manieren Om De COVID 19 Quarantaine (Nuttig) Door Te Komen (5)

Kortom, maak het binnen gezellig, zorg goed voor elkaar en geniet ook een beetje van de rust! #blijfinuwkot, zo werken we samen aan #savethesummer


Terug naar boven