Helchteren

BE2347 - België

Vrijwilligerswerk in België

Organiseer toffe activiteiten voor kinderen in een opvangcentrum voor asielzoekers

In het Rode Kruis opvangcentrum in Helchteren, een voormalige kazerne, worden sinds 2015 families en alleenstaande asielzoekers opgevangen. Tijdens de schoolvakanties zoekt het centrum extra helpende handen om allerlei leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren. Maak er samen met de kinderen een topvakantie van!

€ 50

15-18 jaar
Max. deelnemers: 6

30/10/23 > 03/11/23

FirstImage

Vrijwilligerswerk

  • Activiteiten organiseren en begeleiden voor kinderen (en eventueel jongeren) van het centrum: sport, spel, knutselen, ...
  • Organiseren en begeleiden van uitstapjes.

Een boeiend vrijwilligerskamp voor wie graag werkt met kinderen en van een uitdaging in eigen land houdt!

SDGs

FourthImage

Programma

Jullie organiseren een voormiddag-, een namiddag- en eventueel ook een avondactiviteit. Voor dit project wordt er van jullie verwacht dat jullie samen met je groep een voorbereiding maken en op voorhand de geplande activiteiten uitwerken.

Verblijf

Normaal gezien zullen jullie in het opvangcentrum zelf overnachten, maar als de coronamaatregelen er om vragen, zoeken we een verblijf buiten het opvangcentrum voor jullie.

Maaltijden

Jullie krijgen - net als de bewoners - drie maaltijden per dag.

Reisgegevens

Jullie reizen op eigen houtje naar het station van Hasselt. Afspraak op maandagochtend om 10u in het station, waar een medewerker van het project jullie ophaalt. Het einde is voorzien op vrijdagavond rond 17u.

Reisgeneeskunde

Bouworde zorgt voor een basis EHBO-kit. Eventuele medicatie neem je zelf mee.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan een Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over je project en wat er van je verwacht wordt. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

Je deelnemersbijdrage is een totaalprijs voor de hele reis. Volgende zaken zijn in deze kostprijs NIET inbegrepen: medicatie, persoonlijke uitgaven ter plaatse zoals souvenirs en extra drankjes, vervoer naar het station van Hasselt en terug naar huis,… . Voorzie dus zelf ook nog wat zakgeld.

Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte

In schijven betalen: bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar Charlotte.

Meer info? Stuur een mailtje naar Charlotte.


Terug naar boven