Fakhel

NP2400 [geannuleerd] - Nepal

Werk mee aan de bouw van een duurzame gezondheidspost in de afgelegen Nepalese bergen!

Na de verwoestende aardbeving van 2015 werd er snel een tijdelijke gezondheidspost opgericht in Fakhel, een klein bergdorpje op 25 kilometer van Kathmandu.

Nu is er behoefte aan een stevig en blijvend gebouw dat de gemeenschap jarenlang van dienst kan zijn. Dit nieuwe gezondheidscentrum zal niet alleen een plek bieden voor medische zorg, maar ook een laboratorium en een trainingshal om lokale zorgverleners op te leiden. De bouwwerkzaamheden zullen meerdere jaren in beslag nemen, en dit jaar richten we ons op de constructie van de eerste verdieping.

Als vrijwilliger help je lokale vakmensen waar nodig, of het nu gaat om het plaatsen van stenen, metselen, pleisteren, enz. Je werkt technisch volgens de behoeften en de voortgang van het project.

Naast je bijdrage aan de bouw kun je ook de lokale school ondersteunen door activiteiten te organiseren of les te geven, en je hulp is welkom in de bestaande medische hulppost.

Deze ervaring belooft een diepgaande onderdompeling te zijn. Tijdens je verblijf in dit afgelegen bergdorp in het hart van Nepal kun je de cultuur en de prachtige omgeving van het land echt van binnenuit leren kennen. En natuurlijk kun je een trektocht ondernemen om de majestueuze Himalaya, oude kloosters en talloze tempels te verkennen. Laat Nepal je hart veroveren!

Rondreis Nepal

Alle Nepalkampen krijgen de kans om hun vrijwilligersreis uit te breiden met een optionele trektocht. Je blijft dan 10 dagen langer in het land om de witte bergen, oude kloosters en tempels te ontdekken! Een onvergetelijke ervaring. Richtprijs: 450€

€ 1.595 18-30 jaar
Max. deelnemers: 5
01/04/24 > 22/04/24
339906682_904633580762565_3528534396998110245_n.jpg

Vrijwilligerswerk

We werken verder aan de gezondheidspost. Het gelijkvloers werd er de vorige twee jaren gelegd, nu zullen we starten met het eerste verdiep.

Groepssamenstelling

Jullie sluiten aan bij onze langdurige vrijwilligersreis in Nepal. Dus jullie kunnen in totaal met maximum 10 vrijwilligers zijn.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2500€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1700€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

SDGs

Goede gezondheid en welzijn Duurzame steden en gemeenschappen Partnerschap om doelen te bereiken
338141818_598407605642633_8884428420033640973_n.jpg

Programma

De eerste twee dagen blijf je in Kathmandu, waardoor je de tijd heb om deze stad met al zijn historische en culturele gebouwen te verkennen.
Daarna reis je verder naar het project (rit van 1/2 uur in een jeep). Je werkt 15 dagen na elkaar, waarna er teruggekeerd wordt naar Kathmandu. Vervolgens resten er nog drie dagen om de Kathmanduvallei te verkennen.

Ontspanning - uitbreiding (optioneel):

Er zijn twee mogelijkheden waaruit je kan kiezen, dat wordt in groep gedaan, iedereen doet dezelfde trekking:

De mustang-trekking of de Annapurna basecamp trekking. Die beslissing maak je ter plaatse, dus dat hoeft niet onmiddellijk beslist te worden.

“DAILY ITINERARY:

Days

Lower Mustang trail

Annapurna Base camp trail

1

Drive to Pokhara city

Drive to Pokhara city

2

Drive to Ghasa 118 km/ 2000m

Drive to Ghandruk 40 km / 2012m

3

Trek to Kagbeni

Trek to Chhomrong

4

Trek to Muktinath (3800m)

Trek to Himalaya hotel

5

Exploration of village and monastery

Trek to Annapurna Base camp (4200m)

6

Trek back to Jomsom

Trek back to Bamboo lodge

7

Drive back to Pokhara

Trek to Jhinua

8

Visit and rest at Pokhara

Drive back to Pokhara and visit city

9

Drive back to Kathmandu

Drive back to Kathmandu

Cost: Euro: 450per person

Service includes: One guide/cooking helper during stay in the project site, Tourist bus and local bus transport for trekking, 3 night hotel accommodation in Pokhara including breakfast, Full board accommodation in trekking (all meal and lodge), Conservation area entry fee and trekking permit, A guide

Service not including: Bottle mineral water/ hard or soft drinks/ personal expenses , Lunch and dinner in Kathmandu and Pokhara.”

Verblijf

De vrijwilligers logeren dicht bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Er zijn bedden beschikbaar. Verwacht je aan een intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.


Maaltijden

Er is een plaatselijke kok aangesteld die maaltijden zal bereiden voor jullie.

Reisgegevens

Een vlucht op Kathmandu, hier worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, je zal ook een visum moeten hebben (meer info op de preparee en in de kampmap).


Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A/B, polio, buiktyfus, Japanse encefalitis, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).


Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Schrijf je samen met het kamp meteen ook in voor de preparee door hieronder op de link te klikken.

27/01 - Preparee Nepal voorjaar

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.


Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van Kathmandu naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, overnachting in Kathmandu (voor 2 nachten), reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding, 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd (verblijf in Kathmandu, maaltijden, inkomgelden, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven