Fakhel

NP2400 - Nepal

Bouw mee aan een gezondheidspost in de Nepalese bergen 

Na de aardbeving van 2015 werd er in Fakhel, een klein bergdorpje op 25 kilometer van Kathamandu, snel een voorlopige gezondheidspost gebouwd.

Nu is er nood aan een duurzamer, solide gebouw dat langer mee gaat. In het gebouw zal er naast een lokaal om de zieken op te vangen ook een laboratorium en een trainingshal zijn. De opbouwwerken zullen meerdere jaren duren. Dit jaar werk we verder aan het eerste verdiep.

Je helpt lokale werkmannen waar nodig met aanbrengen van stenen en cement, metselen, pleisteren, … Je gaat dus echt technisch aan de slag volgens de noden van het moment en de vordering van de werken.

Daarnaast kan je ook bijspringen in het schooltje (activiteiten organiseren, lesgeven, ...) en is je hulp welkom in de huidige medische hulppost.

Het belooft hoe dan ook een intense inleefervaring te worden. Tijdens je verblijf in dit afgelegen bergdorp in het hartje van Nepal, ontdek je dit prachtige land en zijn cultuur echt van binnenuit.

Rondreis Nepal

Alle Nepalkampen krijgen de kans om hun vrijwilligersreis uit te breiden met een optionele trektocht. Je blijft dan 10 dagen langer in het land om de witte bergen, oude kloosters en tempels te ontdekken! Een onvergetelijke ervaring. Richtprijs: 450€

€ 1.595

18-30 jaar
Max. deelnemers: 5

01/04/24 > 22/04/24

FirstImage

Groepssamenstelling

Jullie sluiten aan bij onze langdurige vrijwilligersreis in Nepal. Dus jullie kunnen in totaal met maximum 10 vrijwilligers zijn.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (dit zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via je Bouwordeaccount.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2500€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1700€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Wannes

SDGs

FourthImage

Verblijf

De vrijwilligers logeren dicht bij het project, in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Er zijn bedden beschikbaar. Verwacht je aan een intens inleefverblijf zonder westerse voorzieningen.


Maaltijden

Er is een plaatselijke kok aangesteld die maaltijden zal bereiden voor jullie.

Reisgegevens

Een vlucht op Kathmandu, hier worden jullie opgehaald door het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt, je zal ook een visum moeten hebben (meer info op de preparee en in de kampmap).


Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A/B, polio, buiktyfus, Japanse encefalitis, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).


Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.


Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van Kathmandu naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, overnachting in Kathmandu (voor 2 nachten), reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding, 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd (verblijf in Kathmandu, maaltijden, inkomgelden, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, visum, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Extra info

Programma

De eerste twee dagen blijf je in Kathmandu, waardoor je de tijd heb om deze stad met al zijn historische en culturele gebouwen te verkennen.
Daarna reis je verder naar het project (rit van 1/2 uur in een jeep). Je werkt 15 dagen na elkaar, waarna er teruggekeerd wordt naar Kathmandu. Vervolgens resten er nog drie dagen om de Kathmanduvallei te verkennen.

Ontspanning - uitbreiding (optioneel):

KATHMANDU/ POKHARA/ MUKTINATH VALLEY TREK

Er valt veel regen in de maanden juni tot september. Hierdoor is het niet mogelijk om lange trekkings te doen. Maar in het Mustang gebied, achter de Annapurna is er een relatief droog gebied. Deze highlands bieden enkele hele mooie landschappen met een spectaculair zicht op de witte bergen van Nepal.

“DAILY ITINERARY:
Day 20: Drive to Beni via Pokhara for Annapurna region trekking.
Day 21: Drive to Ghasa
Day 22: Trek to Tukuche
Day 23: Trek to Kagbeni
Day 24: Trek to Muktinath (3800m)
Day 25: Visit temple, monastery and village
Day 26: Trek to Marpha
Day 27: Drive to Pokhara
Day 28: Visit Pokhara
Day 29: Drive back to Kathmandu
Day 30: Departure to Belgium

Cost: Euro: 450per person

Service includes: One guide/cooking helper during stay in the project site, Tourist bus and local bus transport for trekking, 3 night hotel accommodation in Pokhara including breakfast, Full board accommodation in trekking (all meal and lodge), Conservation area entry fee and trekking permit, A guide

Service not including: Bottle mineral water/ hard or soft drinks/ personal expenses , Lunch and dinner in Kathmandu and Pokhara.”


Terug naar boven