Taroudant

MA2460 - Marokko

Organiseer educatieve en ontspannende activiteiten voor straatkinderen en ga mee werken in kleine bergdorpen

Verrijk je leven met een onvergetelijke ervaring in Marokko, een land doordrenkt met betoverende cultuur, heerlijk eten en een warme gastvrijheid. Maak je klaar om twee maanden te helpen op heel wat diverse projecten in de stad en in de bergen.

Taroudant, ook wel bekend als het ‘kleine Marrakech’, is een prachtige stad met heel veel geschiedenis, bruisende markten en een vriendelijke sfeer. Hier slaan we de handen ineen met centre Alhi, een organisatie die zich toewijdt aan kinderen en jongeren in moeilijke situaties (straatkinderen, arme kinderen, drugsverslaafde jongeren, enz.).
Je zet er samen met je Marokkaanse collega’s een educatie- en animatieprogramma op poten om de kinderen van het centrum zowel via lesmomenten (formeel leren) als via sport en spel (informeel leren) iets bij te brengen. Hier worden educatieve en ontspannende activiteiten georganiseerd voor straatkinderen en jongeren. Ook het ondersteunen van gezinnen in armoede behoort tot het takenpakket van dit centrum.

Ander projecten in Taroudant waar je gaat meehelpen zijn in een middelbare school, daar zal het vooral over interculturele uitwisseling gaan en een internaat voor meisjes die uit de bergen komen en die anders niet kunnen verder studeren.

De variatie in projecten brengt je ook naar bergdorpen in de buurt van Taroudant. Hier werken we samen met lokale scholen, vrouwencoöperaties en helpen we bij de wederopbouw na de recente aardbeving, of het nu gaat om het herstellen van waterreservoirs, het bouwen van waterkanalen, of andere behoeften van de gemeenschap.

Dit is je kans voor een diepgaande interculturele ervaring in een bruisende omgeving, waar je niet alleen werkt, maar ook leeft tussen de lokale bevolking.

€ 1.295

18-30 jaar
Max. deelnemers: 7

22/04/24 > 22/06/24

FirstImage

Vrijwilligerswerk

In Centre Alhi zijn er verschillende sociale taken:

  • Organiseren van educatieve en ontspannende activiteiten (sport, spel ...) voor kinderen en jongeren
  • Kinderen en jongeren begeleiden bij uitstapjes
  • Meehelpen bij de dagelijkse werking van het centrum

In het lyceum en het internaat zal je zowel sociale als kleine technische taken uitvoeren.

In de bergen gaan we werken afhankelijk van de noden op dat moment, dit kan gaan van afbraak- en sloopwerken, over opruimtaken naar het heropbouwen van enkele zaken. De beslissing waar we gaan werken, wordt genomen door de plaatselijke gemeenschap in samenspraak met onze projectverantwoordelijke.

Vrije tijd

Tijdens de weekends heb je tijd om het prachtige Marokko te ontdekken. Je kan onze contactpersoon vragen om het te helpen regelen.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra.
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2200 voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1500€ zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

SDGs

FourthImage

Verblijf

De vrijwilligers logeren samen bij één gastgezin, dicht bij het project in aanvaardbare en veilige maar sobere omstandigheden. Vrijwilligers worden volledig ondergedompeld in de lokale cultuur.

Als je gaat werken in de dorpjes, slaap je ook bij een gastgezin in dat dorp.

Maaltijden

De maaltijden zijn traditioneel en worden voorzien door een plaatselijke kookploeg.

Reisgegevens

Jullie vliegen op Marokko (Agadir of Marrakech), waar je met een bus wordt opgehaald door onze contactpersoon.

Reisdocumenten

Voor Marokko is een internationaal paspoort nodig, met voor de zekerheid een geldigheid van 90 dagen vanaf vertrek uit Marokko. Een visum is niet nodig.

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. mogelijke extra vaccinaties. Aanbevolen wordt alvast om je te laten inenten tegen hepatitis A en polio, maar ook buiktyfus, rabiës,... moeten worden overwogen.

Voorbereiding

Je wordt verwacht om deel te nemen aan de Preparee. Tijdens dit kennismakingsmoment krijg je meer info over Bouworde & jouw specifieke vrijwilligersreis en leer je je groepsgenoten kennen. De datum voor jouw Preparee vind je hieronder. Wanneer je inschrijving afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

Prijs

  • Inbegrepen: Vlucht heen en terug naar Marokko, accommodatie en eten tijdens de werkweek, vervoer van en naar het project tijdens de werkweek, administratie en voorbereiding, vorming, verzekering (reisbijstand-, annulatie-, ongevallenverzekering en burgerlijke aansprakelijkheid).
  • Niet inbegrepen: Onvoorziene taksen en heffingen, reisdocumenten, medicatie en inentingen, accommodatie, eten en vervoer tijdens de vrije dagen, vervoer naar luchthaven van vertrek.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven