Dit is één van de kampen die we verwachten voor 2025. Op zaterdag 16 november komt het volledige aanbod online. Inschrijven voor de vrijwilligersreizen in de zomer kan je op zaterdag 23/11, om 10u.
Bouw mee aan een betere toekomst voor de gemeenschap in Mpumalanga! Bij de ngo Nourish krijg je de kans om écht het verschil te maken. Je helpt mee aan de bouw van essentiële voorzieningen, ondersteunt een lokaal schooltje en draagt bij aan het onderhoud van een groentetuin die voor velen van levensbelang is.
Mpumalanga kampt nog steeds met problemen zoals gebrek aan stromend water en elektriciteit. Voldoende werk vinden of beschikken over sanitaire voorzieningen is voor de inwoners eerder uitzondering dan regel. Nourish zet zich in om hier verandering in te brengen.
De aanpak van Nourish is breed en ambitieus: ze focussen op onderwijs, duurzame landbouw, economische empowerment en toerisme. Door nieuwe banen te creëren, willen ze niet alleen armoede bestrijden, maar ook het stropen terugdringen. Alles begint bij goed onderwijs, en daarom zetten ze ook in om de kinderen in deze regio een betere toekomst te bieden. Wij helpen hen op allerlei vlakken hierbij.
Het Nourish-domein ligt op slechts 10 kilometer afstand van het iconische Krugerpark, een van de meest beroemde en uitgestrekte nationale parken van Afrika. Dit betekent dat je naast je vrijwilligerswerk ook de unieke kans hebt om de ongelooflijke biodiversiteit van Zuid-Afrika van dichtbij te ervaren. In je vrije tijd kun je deelnemen aan spannende safari's, waarbij je oog in oog komt te staan met majestueuze olifanten, sierlijke giraffen, krachtige leeuwen, en vele andere wilde dieren die dit park hun thuis noemen.
De vrije tijd is nog niet inbegrepen in de prijs, maar het project stelt volgende zaken voor.
Tijdens een weekend kan je een safari doen door het Krugerpark en naar het nijlpaardenmeer wandelen.
Een ander weekend kan je met de quad rondrijden en in de namiddag vertrek je voor een game drive. 's Avonds geniet je van een echte Zuid-Afrikaanse bush braai en je blijft die avond slapen in de bush zelf. De tweede dag maak je nog een ochtendwandeling in de bush en keer je in de namiddag terug naar Nourish.
Nog een mogelijkheid voor een weekend is de panoramaroute. De zaterdag zal je vroeg opstaan om misschien wel de bekendste rondrit van Zuid-Afrika te maken, nl de panormaroute. De tweede dag ga je wandelen naar de top van Lekgalameetse en geniet je er opnieuw van een prachtig uitzicht, je wandelt die dag ook doorheen het regenwoud naar verschillende watervallen.
Je krijgt nog wel extra informatie van ons op de preparee hierover.
Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.
We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.
Hoe?
De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.
Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.
Concreet - Hoeveel inzamelen?
Ter info:
Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.
Je slaapt op het project zelf (Shik Shack). Jullie zullen slapen in typische safaritenten op het domein of in typische Afrikaanse ronde huisjes, die bestaan telkens uit twee aparte bedden. Het project zorgt voor laken, muskietennet en handdoeken.
Het project zorgt voor 3 maaltijden per dag en drinkbaar water. De maaltijden zullen typische Afrikaanse maaltijden zijn, die bereid worden door de mama's van het dorp.
Vlucht naar Johannesburg – daarna met een minibusje naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.
Zorg dat je een internationale reispas hebt (check de geldigheidsdatum ervan), een visum is niet nodig.
Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een laag risico op malaria in Zuid-Afrika. Muggenwerende maatregelen worden dan ook aangeraden. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).