Mpumalanga

ZA2400 - Zuid-Afrika

Je bouwt voor de gemeenschap, helpt in een schooltje en helpt met de onderhoud van hun groentetuin

De ngo Nourish wil de omstandigheden in de Mpumalanga regio verbeteren. Dagdagelijkse dingen als stromend water en elektriciteit zijn er nog steeds problematisch. Werk vinden en sanitaire voorzieningen hebben is er zelfs een luxe. Nourish probeert hier iets aan te doen.

Om dit te bereiken richten ze zich vooral op: onderwijs, duurzame landbouw, economische empowerment en toerisme. Ze willen via het creëren van jobs armoede en stropen tegengaan. Omdat alles start met een goede opleiding, willen ze de kinderen ook een beter onderwijs geven.

Het domein van Nourish ligt op 10 kilometer van het Krugerpark - Afrika's meest bekende nationaal park - waardoor tijdens de vrije tijd een safari door dit prachtige nationaal park zeker niet mag ontbreken.

€ 1.765 18-30 jaar
Max. deelnemers: 10
21/07/24 > 12/08/24
ZA2300 Manou Vandegaer (1).jpg

Vrijwilligerswerk

Er zal een mooie mix zijn van technisch, sociaal als ecologisch werk.

Technisch werk: Aanleggen van een speeltuin voor een school, huizen bouwen met behulp van de 'bottle brick' methode (plastieken flessen worden dan als bouwstenen ingezet), traditionele vloer aanleggen (met klei en koemest), ... behoren tot de mogelijke taken.

Ecologisch werk: je helpt er met het onderhoud van hun groenten en fruit, je helpt er met de verzorging van de dieren.

Sociaal werk met de kleuters en kinderen van hun programma's (spelen, animatie, helpen met naschoolse activiteiten, ...).

Je zal er een nieuw cultuur leren kennen en je zal er hun traditionele vaardigheden ontdekken en ten slotte zal je ook helpen met de oma's in de keuken, die dagelijks meer dan 120 maaltijden maken voor iedereen op het project.

Vrije tijd

De vrije tijd is nog niet inbegrepen in de prijs, maar staat wel al vast.

Je zal een weekend een safari doen door het Krugerpark en naar het nijlpaarden meer wandelen.
Een tweede weekend ga je met de quad rondrijden en in de namiddag vertrek je voor een game drive. 's Avonds geniet je van een echte Zuid-Afrikaanse bush braai en je blijft die avond slapen in de bush zelf. De tweede dag maak je nog een ochtendwandeling in de bush en keer je in de namiddag terug naar Nourish. 
Het derde weekend staat in het kader van uitzichten. De zaterdag zal je vroeg opstaan om misschien wel de bekendste rondrit van Zuid-Afrika te maken, nl de panormaroute. De tweede dag ga je wandelen naar de top van Lekgalameetse en geniet je er opnieuw van een prachtig uitzicht, je wandelt die dag ook doorheen het regenwoud naar verschillende watervallen.

Prijs voor de vrije tijd zal tussen 550€ en 600€ zijn, Je krijgt nog wel extra informatie van ons op de preparee hierover.

Fondsenwerving

Voor dit bouwkamp is fondsenwerving noodzakelijk omdat het project niet voldoende middelen heeft om (bouw)materialen aan te kopen. Door vooraf fondsen te werven, kan je op je kamp nuttig werk verrichten en bijdragen aan de verbetering van de levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking.

We verwachten van de deelnemers aan dit kamp dan ook een extra inspanning om aan fondsenwerving te doen.

Hoe?

  • In de eerste plaats betaal je als deelnemer aan dit bouwkamp 100 euro extra (zit in de kampprijs).
  • Daarnaast moedigen we je aan om bijkomende fondsenwervingsactiviteiten te organiseren (wafelslag, sponsortocht, …). Bijkomende fondsenwervende activiteiten zijn nodig om voldoende materiaalbudget te kunnen inzamelen.

De opbrengst van je fondsenwervingsacties gaat naar je project en is bedoeld voor de voorbereidende werken, voor de aankoop van bouwmaterialen, om het loon van lokale werkkrachten te bekostigen, de nodige machines te huren en na afloop van het kamp, indien nodig, het project verder af te werken.

Wat je concreet kan doen om extra centen in te zamelen voor jouw kamp ontdek je in het documentje Tips&Tricks fondsenwerving dat je terugvindt via Mijn Bouworde.

Concreet - Hoeveel inzamelen?

  • Voor dit kamp hebben we een richtbedrag van 2000€ voor ogen. Concreet wil dat zeggen dat jullie bovenop 100€ die in de kampprijs zit, nog zo'n 1000 zouden moeten trachten inzamelen als groep. Meer is altijd welkom.

Ter info:

Voor alle ingezamelde fondsen geldt dat 90% integraal bij het project belandt. De overige 10% gaat naar de ondersteuning van de specifieke projectwerking (prospecties, kwaliteitsbewaking, administratieve ondersteuning subsidiedossiers, …) en dekt, waar mogelijk, bankkosten en verzekert de ondersteuning door het steunfonds.

Meer info?

Stuur een mailtje naar Jo.

SDGs

Geen honger Goede gezondheid en welzijn Kwaliteitsonderwijs Gendergelijkheid Eerlijk werk en economische groei Ongelijkheid verminderen Duurzame steden en gemeenschappen Verantwoorde consumptie en productie Klimaatactie Leven op het land Partnerschap om doelen te bereiken
IMG-20220713-WA0054.jpg

Verblijf

Je slaapt op het project zelf (Shik Shack). Jullie zullen slapen in typische safaritenten op het domein of in typische Afrikaanse ronde huisjes, die bestaan telkens uit twee aparte bedden. Het project zorgt voor laken, muskietennet en handdoeken.

Maaltijden

Het project zorgt voor 3 maaltijden per dag en drinkbaar water. De maaltijden zullen typische Afrikaanse maaltijden zijn, die bereid worden door de mama's van het dorp.

 

Reisgegevens

Vlucht naar Johannesburg – daarna met een minibusje naar het project. Meer uitleg volgt op de preparee en een gedetailleerde omschrijving krijg je twee weken voor vertrek samen met de nodige tickets.

 

Reisdocumenten

Zorg dat je een internationale reispas hebt (check de geldigheidsdatum ervan), een visum is niet nodig.

 

Reisgeneeskunde

Wij volgen het advies van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Op bouwkamp gaan is een ideaal moment om je in orde te stellen met je basisvaccinaties. Er is een laag risico op malaria in Zuid-Afrika. Muggenwerende maatregelen worden dan ook aangeraden. Raadpleeg tijdig je huisarts i.v.m. deze en mogelijke extra vaccinaties (hepatitis A, polio, buiktyfus, Meningokokken ACWY, hondsdolheid,...).

 

Voorbereiding

Wanneer je inschrijving voor het kamp afgerond is, kan je inloggen op je persoonlijke account op onze website. Daar kan je de deelnemerslijst raadplegen en interessante documenten downloaden.

De preparee is al voorbij, maar er wordt nog een samenkomst in groep gepland.

Als je na het lezen van de documenten nog extra vragen hebt of als je gewoon een verkorte uitleg wenst, dan kan dat zeker nog eens online gegeven worden.

Naast de preparee organiseren we interessante en verdiepende workshops ter voorbereiding op je vrijwilligersreis. Via de linken hieronder kan je je inschrijven voor deze boeiende sessies:


28/05 - Op bezoek in Zuid-Afrika 

Prijs

  • Inbegrepen: Transport (H&T), vervoer van Johannesburg airport naar het project, logies en maaltijden tijdens de werkweek, reis- en annulatieverzekering, verzekering BA en lichamelijke ongevallen, administratie en voorbereiding, 100€ fondsenwerving.
  • Niet inbegrepen: Onkosten vrije tijd (verblijf, maaltijden, uitstappen, inkomgelden, ...), persoonlijke medicatie en inentingen, internationaal paspoort, onvoorziene taksen en heffingen.
  • Sociaal tarief: Via het Bouwordefonds willen we jaarlijks een financiële tegemoetkoming bieden aan jongeren die het nodig hebben. Jongeren die via een klevertje van hun ziekenfonds kunnen aantonen dat ze in het stelsel van verhoogde tegemoetkoming zitten, kunnen aanspraak maken op het fonds, mail hiervoor naar Charlotte
  • In schijven betalen: Bij Bouworde is het zeker ook mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Indien je dat wenst, stuur je een mailtje naar wannes

Terug naar boven